Haberler VIPTEX fashıon

Lila lace fabric

Turgut Aydın Holding şirketleri arasında yer alan ve Türkiye'nin en köklü tekstil üreticilerinden biri olan Aydın Örme, 1991 yılında İstanbul'da kurulmuş ve 1996 yılı itibarıyla ham maddeden kumaşa entegre bir tesis geliştirerek Türkiye ve dünyadaki rakiplerini geride bırakmıştır.

Aydın Örme, 85.000 m² kapalı alana sahip fabrikasında 550 kişiye istihdam sağlamakta ve yılda 1.700 ton iplik, 350 ton dantel, 1000 ton jarse kumaş, 1300 ton çözgülü örme ve 1000 ton yuvarlak örme üretimi ile bugün 70'den fazla ülkede 300'e yakın müşterisine hizmet vermektedir.

Bu büyüklükteki bir tekstil devinin markası olan LILA, Ar-Ge ve modernizasyon yatırımlarına paralel olarak modayı da çok yakından takip etmektedir; her yıl dantel, kumaş ve baskılı ürünlerden 4 yeni koleksiyon hazırlayarak ulusal ve uluslararası fuarlarda boy göstermektedir.

Sürdürülebilirliğe de önem veren LILA ürünlerinin tamamı "Standard 100 by OEKO-TEX" sertifikalıdır ve HIGG Index FEM ve FSLM modüllerindeki üyeliği çerçevesinde yılda en az bir kez çevre, enerji, su ve atık yönetimi değerlendirmesine tâbi tutulmaktadır. Ayrıca LILA tarafından geliştirilen RELIFE markalı Recycled Polyamide ve Recycled Polyester içerikli dantel ve kumaşlar, GRS (Global Recycle Standard) güvencesindedir. Çevreye ve yaşama duyarlı üretimi daima destekleyen LILA, biyolojik ve doğa dostu Tencel ipliği dünyada ilk kez dantel üretiminde (LILACELL) kullanan markadır.

Doğal nefes alan, konforlu, biyobozunur ve yumuşak tuşeli LILACELL dantel üretiminden su ve enerji tasarrufu sağlayan makine parkuruna, dünya devleriyle yarışan Aydın Örme gibi bir tekstil şirketinin iştiraki olmasından ulusal ve uluslararası sertifikalarına kadar LILA, emin adımlarla büyümeye devam etmektedir.