Haberler VIPTEX fashıon

KOLUNSAĞ MUFLON

Moda endüstrisinde peluş kumaş kullanımıyla hayvanların yaşam hakkına dikkat çekiliyor

Kolunsağ, 1933 yılında girdiği tekstil sektöründe edindiği tecrübeleri ile bugün muflon üretiminde önde gelen bir isim olarak sanayideki yerini almıştır. Müşteri memnuniyeti, kalite ve güveni ön planda tutarak, her amaca uygun muflon üretimi için son teknolojiye sahip bir tesis oluşturmuştur. Tecrübeleri ışığında; konfeksiyon, deri, ayakkabı, terlik, oto döşemesi, sanayi filtresi, boya rulosu, bebek battaniyesi ve ev tekstili gibi bir çok amaca uygun muflon-peluş üretimini başarı ile sürdürmektedir.Küresel salgın ve iklim krizinin sürdürülebilirliğe ilişkin yarattığı farkındalık, tüketicilerin alışveriş alışkanlıklarına da yansıdı. Tüketiciler sürdürülebilirliği daha fazla önemserken, işletmeler de sürdürülebilir üretim modeliyle iklim değişikliğiyle mücadelede yerini aldı. Moda endüstrisi de hem iklim kriziyle mücadele hem de hayvanların yaşam hakkına destek olmak amacıyla organik kumaşlardan elde edilen pelüş kullanımına daha fazla yer açmaya başladı.

Küresel salgının yanı sıra giderek etkisini artıran iklim krizi, tüketicilerin sürdürülebilirliğe yönelik farkındalığını artırırken şirketlerin ajandasına da sürdürülebilirlik maddesini ekledi. Sürdürülebilir üretimin gıdadan kırtasiyeye, mobilyadan tekstile kadar çok sayıda sektörü etkisi altına aldığını belirten Kolunsağ Muflon Pazarlama Müdürü Ahmet İhsan Kolunsağ ise “89 yıldır konfeksiyon, ayakkabı, otomotiv, kırtasiye, oyuncak, ev tekstili ve aksesuar gibi çok sayıda alanda kullanılan mufton üretimi gerçekleştiren bir şirket olarak sürdürülebilir üretim felsefemizle iklim değişikliğiyle mücadeleyi destekliyoruz. Organik kumaştan mufton üretimimizle sürdürülebilirlik kadar insan sağlığını da odağımıza alıyoruz. Üretimde hayvan derisi yerine sürdürülebilir malzemeler kullanarak doğadaki tüm canlılar gibi hayvanların da yaşam hakkının savunuculuğunu üstleniyoruz. Ulusal ve uluslararası fuarlarda da peluş zürafa maskotuyla hayvanların yaşam hakkına dikkat çekiyoruz. 21-23 Eylül tarihlerinde düzenlenecek Texhibition İstanbul Kumaş ve Tekstil Aksesuarları Fuarı’nda da zürafa maskotumuzla sürdürülebilir üretime dikkat çekeceğiz” dedi.

Moda Endüstrisinde Peluş Kumaş Kullanımı Artıyor

İleri teknolojilerimizle moda endüstrisinin farklı desen ve renk taleplerini de karşılıyoruz. Moda endüstrisinde sürdürülebilirliğe ilişkin oluşan farkındalık peluş kumaş kullanımını yaygınlaştırdı. Yüzlerce desen seçeneğimizle giyimden ayakkabı ve aksesuara kadar çok sayıda üründe peluş kumaş kullanımını yaygınlaştırıyoruz” diye ekledi.